Reggie CurielGeboren in de tropen op de Nederlandse Antillen, omringd door Spaanstalige en Engelstalige landen, terwijl de geluiden van Papiamento en het Nederlands mij al van huis uit meegegeven werden. Mijn voorliefde voor talen was geboren en werd dagelijks gevoed door deze multiculturele omgeving. Omdat ik ook nog eens familie had die in Zuid-Amerika woonde en daar al gauw en regelmatig naar toe reisde, groeide ook de drang naar het verkennen en doorgronden van andere culturen dan alleen de mijne. Op de middelbare school heb ik een aantal zeer goede taaldocenten gehad, zowel in het Nederlands als in het Engels, Spaans en Frans die meer dan hun best hebben gedaan om hun eigen voorliefde voor deze talen en hun verschillende culturen over te brengen op mij.

Jaren later is deze opgedane kennis van onschatbare waarde gebleken bij het zaken doen met klanten uit het Caribische gebied waar ik zelf ook vandaan kwam en de omringde landen van Latijns Amerika, geografisch verdeeld over midden en zuid Amerika. De waarde van mijn eigen culturele bagage is mij toen nog duidelijker geworden.  De mogelijkheid om contacten te leggen met potentiële klanten in hun eigen taal is van onschatbare waarde. De klant kan niet alleen alles goed verstaan en begrijpen, maar is zich gelijk bewust van de moeite die zijn toekomstige zakenpartner betracht heeft om het contact zo soepel mogelijk voor hem te laten verlopen.

Twintig jaar werkervaring met klanten uit deze regio’s alsook met klanten uit Spanje hebben mij overtuigd van de voordelen van heldere communicatie. Van de noodzaak om deze communicatie zo laagdrempelig mogelijk te houden, opdat men met gemak en wederzijds vertrouwen over kan gaan tot waar het om draait, namelijk zaken doen. Vertaalweb is dan ook ontstaan uit het idee dat communicatie op zakelijk en op ander gebied soepeler verloopt als men zich kan uitdrukken in de eigen taal. Tel daarbij op de kennis en het vermogen om culturele verschillen te herkennen en daarop in te kunnen spelen, en je hebt het totale pakket. Vertaalweb staat voor een breed scala aan diensten die in de toekomst alleen nog maar uitgebreid zullen worden.